RİHA Atış Testlerine Başladı

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümü yüksek lisans öğrencisi Tolga MERTYÜZ'ün 'Roketimsi İnsansız Hava Aracı (RİHA) Tasarımı' başlıklı tez çalışmasına ait deneme uçuşları üniversitemizinin Harput yerleşkesinde yapılmaya başlanmıştır. Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz YAKUT danışmanlığında yürütülen bu çalışmada roket gibi yükselip İHA gibi süzülecek bir hava aracı tasarlanacak ve rokete güdüm özelliği kazandırılacaktır. Projenin başlangıç aşması için gerekli olan roket kurtarma sistemi özgün bir mekanik yapıda tasarlanmış ve test atışları başarıyla gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında ArGe çalışmalarına ve test uçuşlarına devam edilecektir. Bununla birlikte EOSBMYO Bilgisayar Teknolojisi bölümünde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Orhan YAMAN ikinci danışman olarak projeye teknik desteklerini sunmaktadır. Gerekli çalışma izinlerinin alınmasında ve projeye verdikleri desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ'a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet YILMAZ'a, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ebru AKPINAR'a ve TAHAM müdürü Prof. Dr. Necmi ÖZDEMİR'e teşekkür ederiz.